Tweedehandse campers Hobby 600 voor nostalgische kampeerders

Tweedehandse campers Hobby 600 voor nostalgische kampeerders
Foto: Hobby

De camper Hobby 600 wordt sinds 1981 gemaakt en heeft door zijn originele ontwerp al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw een ware cultstatus bij camperliefhebbers. In 2012 werd alweer de vierde generatie van het model voorgesteld met heel wat aantrekkelijke innovaties. Maar toch hebben de nieuwere series niet de echte charme van de originele camper.

Voor liefhebbers van campers is het al jaren zeer succesvolle model Hobby 600 een absoluut begrip. Zowel in de eerste serie als ook de sinds 2012 verkrijgbare nieuwe serie biedt de Hobby 600 maximaal 4 slaapplaatsen, een zeer complete inrichting met keuken, toilet met douche en diverse aansluitingen voor elektrische apparaten. Met een lengte van 6,97 m, een breedte van 2,33 m en een toegestaan totaalgewicht van 3,5 ton is het model uit 2012 iets groter dan zijn voorgangers. Opvallend is echter het moderne ontwerp van de nieuwe serie, waarvoor zelfs een verstokte, nostalgische camperfan twee keer omkijkt. De binnenuitrusting van de camper kan sterk verschillen; het slaap- en woongedeelte kan net als de keuken en de chauffeurscabine volledig aan uw persoonlijke smaak aangepast worden. Wie een tweedehandse camper uit de Hobby-600-serie wil kopen, moet dan ook niet alleen letten op prijs en de staat van de camper, maar ook op de bekleding en uitrusting van de camper. Overigens kan de uitrusting nog grotendeels aangepast worden, al u toch beslist om een tweedehandse camper Hobby 600 te kopen.

Waarop moet u letten als u een Camper Hobby 600 koopt?

Voor u een camper Hobby 600 occasion koopt, moet u in elk geval zeker zijn dat de camper aan uw wensen voldoet en dat u voldoende ruimte heeft. In principe heeft de Hobby 600 twee tot zes zitplaatsen met gordel. Als u op zoek bent naar tweedehands campers, kijk dan ook altijd even op blog.truckscout24.com/de. Hier vindt u alle belangrijke en actuele informatie over de aangeboden voertuigen. Naast technische gegevens over de capaciteit van de motor en de afmetingen geven serieuze verkopers van tweedehandse campers Hobby 600 gedetailleerde informatie over de leeftijd van de camper, de staat van de camper en de inrichting en de bekleding.

Wanneer u een keuze gemaakt heeft voor een bepaald type, moet u zich heel uitgebreid informeren over de staat van het voertuig. Belangrijk zijn hierbij in elk geval het bouwjaar, de kilometerstand en eventuele schades. Om de camper compleet en uitgebreid te kunnen bekijken, moet u in elk geval vooraf een afspraak maken voor een bezichtiging. Neem een zaklamp mee, zodat u ook de wielkasten, schokdempers en het chassis kunt controleren op schades of roest. Minder opvallend dan mankementen aan het voertuig zijn technische gebreken die bij oudere voertuigen vaak kunnen voorkomen. Bij tweedehandse campers uit de Hobby-serie moet u ook altijd de elektronica en de aansluitingen binnen controleren. Reparaties achteraf kunnen behoorlijk duur uitvallen.

Als u een camper Hobby 600 occasion wilt kopen, is de grootte van het voertuig erg belangrijk. Meer ruimte biedt weliswaar meer comfort tijdens het reizen, maar manoeuvreren met een grote camper is heel lastig. Bovendien heeft u ook grotere staplaatsen nodig. En natuurlijk is het toegestane totaalgewicht van belang, want volgens de huidige wet- en regelgeving mag u met een rijbewijs B niet in een camper met een gewicht van meer dan 3.500 kg rijden.


AS24-trucks_banner-898px-NL-camper