Manpower voorspelt meer jobs in de sector Transport & Logistiek

Manpower T&L
Foto: TransportManagement.be

Volgens de werkgelegenheidsbarometer van Manpower zal de sector Transport & Logistiek het jaar 2014 in schoonheid beëindigen. Volgens het onderzoek is immers 10 % van de werkgevers in de sector van plan om voor het einde van het jaar personeel aan te werven. Daarmee bereiken de werkgelegenheidsvooruitzichten in de sector hun hoogste niveau sinds begin 2012. Al geeft Philippe Lacroix, Managing Director van de Manpower Group Belux daarbij wel aan dat het laatste kwartaal, met de eindejaarsfeesten in zicht, doorgaans gunstig is voor de sector Transport & Logistiek. ‘Dat zorgt dan voor meer naar vraag naar interimarbeiders.’ Dat neemt echter niet weg dat de barometer ten opzichte van het laatste kwartaal van 2013 een stijging met 4 punten voorziet.
Ten slotte voorspelt Philippe Lacroix dat de sector ook een graantje zal meepikken van het toenemende succes van de online verkoop.
Auteur:
Transportmanagement3