Koeloplegger Duoplex GFK van Krone beter geïsoleerd

Koeloplegger Duoplex GFK van Krone beter geïsoleerd
Foto: Krone

Koelopleggers zijn het hele jaar door nodig, maar met name in de zomer moeten ze nog een tandje kunnen bijzetten in hun prestaties. Begin 2012 bracht opleggerfabrikant Krone een nieuwe generatie van zijn zogeheten Cool-Liner-koelopleggers op de markt. Daarbij waren ook de zogeheten Cool Liners Duoplex GFK, waarvan de panelen met glasvezelversterkte kunststof in Denemarken worden geproduceerd.

Volgens eurotransport.de zou de Cool Liner Duoplex GFK een betere isolatie en een hogere stabiliteit moeten bieden dan voorheen. De warmte-isolatie (U-waarde) van de kunststofvariant is door fabrikant Krone met behulp van sterkere panelen aan dak en scheidingswand verbeterd. Het dakpaneel is 95 millimeter dik, tien millimeter meer dan bij de vorige generatie. De scheidingswand komt volgens eurotransport.de op een dikte van 60 millimeter. Daaruit volgt een binnenhoogte van 2645 millimeter en een binnenlengte van 13.400 millimeter.

Vanwege de keerschotten aan de scheidingswand wordt de voor de lading beschikbare lengte nog eens 195 millimeter gereduceerd. De netto breedte van de Duoplex GFK bedraagt 2460 millimeter, de paneeldikte van de zijwanden 66 millimeter. Bovendien is er een zijwand van 49 millimeter verkrijgbaar, waardoor de nuttige breedte wordt vergroot tot 2495 millimeter.


AS24-trucks_banner-898px-NL-auflieger