Capgemini/Transporeon: vier jaar lang stabiele transportprijzen

Capgemini/Transporeon: vier jaar lang stabiele transportprijzen
Foto: Transportmanagement.be

Uit de twintigste uitgave van de Transport Market Monitor (TMM) van Transporeon en Capgemini Consulting blijkt dat de transportprijzen in het tweede kwartaal van 2014 met 9,3% toegenomen zijn ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014. Als men de seizoensgebonden dip van het eerste kwartaal van dit jaar buiten beschouwing laat, kan men vaststellen dat de transportprijsindex al vier jaar lang gemiddeld tussen 100 en 102 schommelt.

Positief is volgens Erik van Dort, Supply Chain Director bij Capgemini, dat de erg lage transportprijsindex van 2009 definitief tot het verleden lijkt te behoren. Hij voegt daaraan toe dat ‘de nieuwe cijfers voor het tweede kwartaal van 2014 een consistent stabiel beeld tonen, heel erg in lijn met de cijfers in het tweede en derde kwartaal van de voorbije twee jaren’. Peter Förster, Managing Director van Transporeon, merkt op dat de economie van verschillende Europese landen de laatste vier jaar zwak presteerde maar dat ‘de ontwikkeling van de prijs- en capaciteitsindex in deze periode echter vrij stabiel was. Toch is het prijsindexniveau sinds 2010 iets lager dan in 2008’.

Auteur:
Transportmanagement3

AS24-trucks_banner-898px-NL-sattelzug