Fiat Ducato: Tweedehandse motorhomes kopen – een paar handig tips

Fiat Ducato: Tweedehandse motorhomes kopen – een paar handig tips
Foto: Fotolia

Waarop moet u letten als u een motorhome van Fiat tweedehands wilt kopen? Hierna vindt u een aantal waardevolle tips evenals de voor- en nadelen van de Fiat Ducato.

Waarom een Ducato?

De Fiat Ducato is heel erg populair als basismodel voor het bouwen van een motorhome. Vooral om twee redenen: Ten eerste heeft Fiat met de fabrikanten van camperopbouwen samenwerkingsverbanden afgesloten waardoor alle standaard opbouwen perfect afgestemd zijn op de Fiat Ducato. Bovendien is de dichtheid van de Fiatgarages erg groot; wat heel erg handig is als u onderweg autopech heeft.

Daarnaast bestaat er ook een grote schare Ducato-fans. Op internetfora, zoals bijv. http://www.ducatoforum-campers.de/forum, kunnen geïnteresseerden informatie en kennis uitwisselen over de Ducato. Hier vindt u ook concrete tips en kunt u contact opnemen met andere Ducato-chauffeurs. Sinds kort is er ook een Fiat Ducato Camper-App, die u o.a. wijst op bijzondere en mooie plekken. Dankzij al deze bijzondere gadgets is de Fiat Ducato natuurlijk een interessante optie.

Fiat Ducato: veelzijdig en solide

De Fiat Ducato is, zoals reeds gemeld, een zeer populair instapmodel voor heel diverse camperopbouwen. Een opbouw op een laadbak is mogelijk, maar ook een grotere opbouw met alkoven.

De nieuwe modellen beschikken over een specifiek voor motorhomes ontwikkeld chassis met een speciale, versterkte vering en vier torsiestabilisatoren. De Ducato is bovendien ook uitzonderlijk duurzaam. In het segment “tweedehandse motorhomes ” is de Fiat Ducato dan ook heel populair.

Waarop moet u letten als u een motorhome van Fiat koopt?

Als u een tweedehandse motorhome van Fiat koopt, weet u dat u gekozen heeft voor een goede kwaliteit. Maar ook bij de aankoop van een tweedehandse Fiat Ducato is het erg belangrijk om het voertuig uitgebreid te inspecteren. Controleer vooral de onderkant, let op mogelijke roestplekken en controleer met een vochtigheidsmeter de vochtigheid van de binnenruimte. En natuurlijk is ook het rijvermogen een belangrijk criterium.

Bij een Fiat Ducato is het heel erg lastig om een eenduidige richtprijs te geven. De prijs is niet alleen afhankelijk van de leeftijd en de staat van het voertuig, maar ook van het type, de grootte en de kwaliteit van de uitbouw. We adviseren u dan ook om, nadat u een keuze gemaakt hebt voor een bepaald model van de Fiat Ducato, eerst nog een tijdje de markt voor het desbetreffende model in de gaten te houden.

Een tweedehandse Fiat Ducato – De belangrijkste punten

De volgende punten zijn belangrijk bij het aankopen van een occasion:

  • Vergelijk modellen en opbouwen.
  • Controleer de vochtigheid in de binnenruimte (gebruik hiervoor een vochtigheidsmeter).
  • Controleer de staat van het voertuig nauwkeurig.
  • Houd voordat u tot koop overgaat de markt een tijdje in de gaten.

AS24-trucks_banner-898px-NL-camper