Occasions motorhomes van Hymer kopen, de belangrijkste criteria

Occasions motorhomes van Hymer kopen, de belangrijkste criteria
Foto: Hymer

Nieuwe landen ontdekken met je eigen motorhome, voor velen een droombelevenis. Als u van plan bent om een motorhome te kopen en geïnteresseerd bent in een voordelige motorhome van Hymer, moet u vooral op het onderstaande letten.

Het traditionele bedrijf Hymer uit Bad Waldsee biedt een uitgebreid assortiment motorhomes aan, van eenvoudig ingerichte instapmodellen tot chique, luxueuze modellen. De modellen van deze fabrikant zijn dan ook de best verkochte motorhomes van Europa. Wanneer een nieuwe motorhome echter niet binnen uw budget past, kan het interessant zijn om een tweedehandse motorhome te kopen. En dan kan een occasion van Hymer een goede keuze zijn. U moet dan wel eerst voor u zelf bepalen welke criteria bepalend zijn voor uw keuze. Hoeveel ruimte heeft u nodig? Waarmee moet de motorhome minimaal uitgerust zijn? Hoe belangrijk is kracht van de motor? En niet te vergeten: Wat is uw budget?

Het beste moment voor een koopje is direct na het seizoen

De koopprijs is in principe doorslaggevend voor uw keuze, maar toch kunt u na enig zoeken een geschikte motorhome vinden binnen uw budget: een occasion van Hymer voor een aantrekkelijke prijs. Niet alleen de grootte, de uitrusting en de technische voorzieningen zijn bepalend voor uw keuze, maar ook het moment waarop u de motorhome koopt. Hoewel de meeste geïnteresseerden weten dat bij het begin van het seizoen de vraag het grootst is, is de kans dat u een goede koop kunt doen aan het einde van het seizoen veel groter. Als u van plan bent om een nieuwe motorhome van Hymer te kopen is het tijdstip van uw aankoop natuurlijk veel minder bepalend.

Tweedehandse motorhomes: Hymer-modellen van boven tot onder controleren

Als u eenmaal besloten heeft om een bepaalde occasion motorhome van Hymer te kopen, maakt u een afspraak voor een bezichtiging. Hiervoor moet u wel voldoende tijd inplannen. Neem ook een zaklamp mee en trek stevige kleren aan, want u wilt ook de onderkant en moeilijk bereikbare plekken controleren. Het is in elk geval zinvol om vooraf een lijstje met belangrijke punten te maken voor de bezichtiging

  • Heeft de motorhome deuken, roestplekken of schade bij de ramen?
  • Hoe ziet de binneninrichting eruit?
  • Werken het fornuis, de oven, de douche, elektrische aansluitingen e.d. nog goed?
  • Wat is de staat van de motor, de versnellingsbak, de remmen, de carrosserie?
  • Heel belangrijk: Zijn de deuren en ramen dicht of komt er vocht in de motorhome?

Wanneer u een tweedehandse motorhome van Hymer van een privépersoon koopt, vraag dan altijd of u een proefrit mag maken. Het kan dan ook geen kwaad om tijdens deze proefrit even langs te gaan bij een garage en een expert te vragen om even een snelle controle te doen, want privéverkopers hebben, in tegenstelling tot dealers, geen garantieverplichtingen. En als u tenslotte besluit om een motorhome te kopen en de Hymer is uw eerste keuze, eis dan ook altijd een zorgvuldig en correct opgemaakt koopcontract.

Op blog.truckscout24.com/nl vindt u meer informatie. Als u bijv. de Motorhome Hymer B 524 tweedehands wil kopen, vindt u op truckscout24.nl interessante aanbiedingen.

AS24-trucks_banner-898px-NL-camper