Kögel-atelier voor verenigingen: Wat belemmert efficiënt transport in Europa?

Kögel-atelier voor verenigingen: Wat belemmert efficiënt transport in Europa?
Foto: Kögel

Tijdens het eerste atelier dat Kögel, de Duitse trailerbouwer, organiseerde voor verenigingen zoals ASMAP, ANITA, Transfrigoroute International en TLF, werd de aanwezigen gevraagd wat volgens hen de voornaamste obstakels waren die een efficiënt transport in Europa in de weg stonden. De belemmeringen die het vaakst vermeld werden door de deelnemers, waren: de duur van het toegestane verkeer, de douane, verlof, de toegestane hoogte en gewicht, personeelskosten, brandstof, belastingen en ook… de Alpen. Op de vraag hoe Europa een rol zou kunnen spelen in het wegnemen van deze hindernissen, antwoordden de verenigingen met voorstellen als het uniformiseren van de specifieke regels, het verhogen van het toegelaten gewicht, alsook de toegestane hoogte en lengte. Verder zouden er volgens hen in Europa langere opleggers moeten worden toegelaten. Tot slot vonden de verenigingen dat de Europese leiders wat meer aandacht zouden mogen hebben voor de eisen van de sector van het goederentransport over de weg in plaats van alleen maar naar de lobby’s van het spoor te luisteren.

Auteur:
Transportmanagement3

 

 

AS24-trucks_banner-898px-NL-auflieger