IRU blij met politiek akkoord over maten en gewichten

IRU blij met politiek akkoord over maten en gewichten
Foto: Fotolia

De IRU (International Road Transport Union) heeft zijn tevredenheid geuit over het feit dat de Raad van de Europese Unie erin geslaagd is om een gezamenlijk politiek standpunt in te nemen rond de maten en gewichten van bedrijfsvoertuigen. Volgens de IRU effent dit akkoord de weg voor een snelle introductie van veiligere en milieuvriendelijkere vrachtwagens en bussen op de Europese wegen door het gebruik van alternatieve brandstoffen aan te moedigen en door toe te staan dat vrachtwagencabines hertekend worden. Het akkoord verandert echter niets aan het standpunt van de Raad over ecocombi’s, waarmee de lidstaten proefprojecten mogen blijven uitvoeren.

 

Auteur:
Transportmanagement3