Al 50 jaar rollen er in België Volvo Trucks van de band

Al 50 jaar rollen er in België Volvo Trucks van de band
Foto: Volvo Trucks Belgium

Tegenwoordig kent iedereen de Volvo Trucks fabriek in Gent. De fabriek, die het grootste deel van de 4.000 Volvo-werknemers in België tewerkstelt, is dan ook de grootste productie-eenheid van de Volvo Group en de derde grootste werkgever van de haven van Gent.

Het begon allemaal 50 jaar geleden bij SBMA, een onafhankelijke invoerder in Alsemberg. Maar al gauw verhuisde de truckassemblage naar een gloednieuwe fabriek in Gent. De keuze voor Gent lag voor de hand: dicht bij een zeehaven en in een land in het centrum van Europa dat toen al een stevige reputatie genoot in de automobielsector. Maar in het begin heeft vooral het feit dat de invoerrechten op afgewerkte producten afkomstig van buiten de EG hoger waren dan die op onderdelen, de doorslag gegeven. En zo is de fabriek uitgegroeid tot wat ze vandaag de dag is.

 

Auteur:
Transportmanagement3