Best of TRANSPORT 2014, powered by TLV: eerste Best Reseller Award voor Group Hocké

Best of TRANSPORT 2014, powered by TLV: eerste Best Reseller Award voor Group Hocké
Photo: Transportmanagement.be

Vorige week vond de jaarlijkse uitreiking van de Best of TRANSPORT Awards plaats. Dit jaar organiseerde TRANSPORTMEDIA het evenement in samenwerking met de transportfederatie Transport & Logistiek Vlaanderen (TLV). Met deze prijzen wil TRANSPORTMEDIA de meest verdienstelijke transportbedrijven en concessiehouders van het jaar in de bloemetjes zetten. Bij de prijzen voor de dealers was er deze keer voor het eerst aandacht voor de verkoop van tweedehandsvrachtwagens. Deze Best Reseller Award, die gesponsord werd door TruckScout24, ging naar de Group Hocké.

Op woensdag 25 juni begaven meer dan 650 genodigden zich naar de Gentse Ghelamco Arena, thuishaven van voetbalclub AA Gent, om te achterhalen wie er dit jaar in de prijzen zou vallen. Traditiegetrouw opende automobielfederatie FEBIAC de debatten met de uitreiking van de ‘Best Selling’-prijzen voor de best verkochte bedrijfsvoertuigen van het afgelopen jaar. De Renault Kangoo was in 2013 de ‘Best Selling Van’ (bedrijfsvoertuigen tot 3,5 ton). Wat de ‘Best Selling Light Truck’ betreft (bedrijfsvoertuigen van 3,5 tot 16 ton), was het Mercedes-Benz die de eerste plaats wegkaapte. Bij de zware bedrijfsvoertuigen had DAF Trucks de meeste wegtrekkers verkocht en werd daarvoor beloond met de award voor ‘Best Selling Tractor’, terwijl Volvo Trucks aan de haal ging met de trofee ‘Best Selling Truck’. Tot slot was het deze keer opnieuw Van Hool die de award voor ‘Best Selling Trailer’ in de wacht sleepte.

Group Hocké wint eerste Best Reseller-award

Daarna waren de Best Dealers aan de beurt, evenals, de prijs voor Best Innovation en de Safety Award. Nieuw dit jaar was dat er niet alleen traditionele vrachtwagendealers in aanmerking kwamen, maar ook dealers uit het tweedehandsnetwerk. Zo mocht de Group Hocké, gespecialiseerd in de verkoop van tweedehandsvrachtwagens, de allereerste Best Reseller-award in ontvangst nemen uit handen van Axel Ophoff van TruckScout24 die zijn steun verleende aan deze nieuwe prijs.
Nadat de meest verdienstelijke dealer van ieder vrachtwagenmerk gelauwerd werd, werd er ook opnieuw een ‘Super Best Dealer’ verkozen uit de zeven winnaars. En het was Truck Trading Limburg uit Houthalen die aan de haal ging met de titel. De Van Moer Group, die afvalstromen uit Grimbergen via een binnenvaartshuttle tot in het Deurganckdok in Doel voert, werd dan weer gelauwerd met de prijs voor de Best Innovation voor de bouw van speciale high cube-containers die tot 60 kubieke meter afval kunnen vervoeren. Dankzij deze binnenvaartshuttle kunnen er immers elk jaar tot 12.000 passages over de Antwerpse ring vermeden worden, wat neerkomt op een CO²- besparing van maar liefst 1.274 ton.

Technologie en preventie van Tanktransport Thys beloond met Safety Award 2014

Om de geslaagde avond in schoonheid af te sluiten werd de Safety Award 2014 uitgereikt aan Tanktransport Thys. De Antwerpse vervoerder had het afgelopen jaar immers flink geïnvesteerd in een aantal hoogtechnologische veiligheidssystemen voor zijn vrachtwagenvloot, zoals adaptieve snelheidsregelaars, een rijstrookassistent, een vermoeidheidssensor en een automatische noodstop. Alle vrachtwagens werden bovendien voorzien van een alcoholslot, en voor de opleggers heeft Thys ook nog een automatisch bandenspanningssysteem gekocht dat de bandendruk altijd op peil houdt via een ingebouwde compressor. Daarnaast hecht Tanktransport Thys zeer veel belang aan de opleiding van zijn chauffeurs, nodigt het scholen uit om leerlingen te sensibiliseren voor de problematiek van de dode hoek en installeerde de onderneming een spiegelafstelplaats om dodehoekongevallen te voorkomen.

 

Auteur:
Transportmanagement3