Belgische vrachtwagenmarkt: goed semester eindigt niet helemaal in schoonheid

Belgische vrachtwagenmarkt: goed semester eindigt niet helemaal in schoonheid
Photo: Transportmanagement.be

De Belgische truckmarkt boven 16 ton ging er in de maand juni met 4,9 % op achteruit. Toch kan de sector terugblikken op een goed semester waarin de verkoop met 16,5 procent steeg. En dat is beter dan verwacht want de gevreesde terugval na het Euro 6-effect blijft voorlopig uit.

Voor de zware bedrijfsvoertuigen was het eerste trimester van dit jaar uitstekend. Niet geheel onverwacht trouwens want er was veel vraag naar de laatste voorraad Euro 5-voertuigen boven 16 ton. Vanaf mei kwam er een einde aan deze meerverkoop, maar dat nam niet weg dat dit segment ook dit trimester met positieve cijfers beëindigt. Daarbovenop werden er dit semester een kwart meer opleggers verkocht. Alleen in het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen (-4,35 %) is de verkoop erop achteruitgegaan.

Auteur:
Transportmanagement3