1 miljoen cabines gebouwd bij DAF Vlaanderen

DAF-millionth-cab-Westerlo
Photo: Transportmanagement.be

Op vrijdag 4 juli rolde de 1.000.000-ste cabine van de band bij DAF Vlaanderen in Westerlo. Dit werd gevierd met de symbolische overhandiging van deze Space Cab aan Louis De Wael, algemeen directeur van Vervoer Van Dievel uit Mechelen, waar de vrachtwagen met de miljoenste cabine binnenkort dienst zal doen.

DAF begon in 1966 de productiefaciliteiten in België te gebruiken. Tegenwoordig worden er ongeveer 180 cabines per dag geproduceerd voor de populaire DAF CF- en XF-series voor het middelzware en zware transport. Onder andere voor de nieuwste generatie Euro 6-voertuigen werd er de laatste jaren behoorlijk geïnvesteerd in de assen- en cabinefabriek van DAF in Westerlo (in totaal zo’n half miljard euro sinds 2004). Zo kan de productie van de cabinecarrosserieën nu bijna volledig geautomatiseerd gebeuren met behulp van lasrobots. Er werd ook een volledig nieuwe afdeling in het leven geroepen voor de montage van de daken van de Super Space Cab-cabines, de ruimste van het aanbod.

Auteur:
Transportmanagement3