Nieuwe vrachtwagen op aardgas van Volvo Trucks

Nieuwe vrachtwagen op aardgas van Volvo Trucks
Foto: Volvo Trucks

Overal ter wereld is men, vooral voor korteafstandsvervoer en lokale distributie, op zoek naar milieuvriendelijkere vrachtwagens. Met zijn nieuwe versie van de Volvo FE, de Volvo FE CNG (Compressed Natural Gas) die volledig wordt aangedreven met methaangas, wil Volvo Trucks aan deze vraag voldoen.

‘Met de Volvo FE CNG kunnen we bedrijven die voornamelijk actief zijn in de stad een vrachtwagen met een veel lagere milieu-impact bieden’, zegt Christina Eriksson, Business Manager Alternative Drivelines bij Volvo Trucks. Ze voegt daaraan toe dat hernieuwbare brandstoffen zeker voor voertuigen zoals vuilniswagens vaak een vereiste zijn om stedelijke contracten binnen te halen. Het voordeel van een hernieuwbare brandstof als methaangas is dat het bij verbranding weinig schadelijke deeltjes uitstoot en geurloos is.
De Volvo FE CNG werd uitgerust met een nieuwe 9-liter-aardgasmotor die aan de Euro 6-normen voldoet en beschikt ook over een volautomatische transmissie. Met een vermogen van 320 pk en een koppel van 1.356 Nm moet de gasaangedreven FE qua rijgemak en productiviteitsniveau niet onderdoen voor die van een klassieke Volvo FE. Deze nieuwe Volvo FE CNG kan vanaf nu worden besteld in Europa, terwijl de serieproductie begin 2015 van start zal gaan.

Auteur:
Transportmanagement3
AS24-trucks_banner-898px-NL-sattelzug