Mercedes-Benz Econic met aardgasmotor in Hannover

Mercedes-Benz Econic met aardgasmotor in Hannover
Foto: Mercedes Benz

Na zijn officiële debuut op een Zweeds transportsalon, zal de Mercedes-Benz Econic op aardgas in september opnieuw de show stelen op de IAA in Hannover.

Deze Econic werd uitgerust met een nieuwe M 936 G-aardgasmotor die zich uitsluitend van gecomprimeerd aardgas (CNG) bedient als brandstof (dus geen combinatie van verschillende soorten brandstof). Deze motor heeft een vermogen van 302 pk (222 kW) en een koppel van 1200 Nm en stoot maar liefst 20 % minder CO2 dan een dieselmotor. De nieuwe aardgasmotor is daarnaast bijzonder licht. Met zijn 500 kg weegt hij ongeveer de helft van de dieselmotor en kon het nuttig laadvermogen met 400 kg verhoogd worden in vergelijking met de vorige Econic NGT. De nieuwe Econic op aardgas kan worden geleverd in de configuraties 4×2, 6×4 en 6×2/4, met een maximaal toegelaten massa van 18 en 26 ton.

Auteur:
Transportmanagement3

AS24-trucks_banner-898px-NL-sattelzug