131 Iveco Stralis waarmee de groep Jost Carrefour gaat bedienen

Het wagenpark van de afdeling Supertransport van de groep Jost wordt aanzienlijk uitgebreid. De Luikse transporteur nam onlangs immers de eerste van een hele reeks Iveco Stralis Hi-Way in gebruik en er staan nog 130 andere Stralis op de bestelbon.

De bewuste bestelling betreft 130 exemplaren van de Stralis Hi-Way die uitgerust zijn met een 11 liter-Cursor van 460 pk en een Stralis op CNG (Compressed Natural Gaz), die op zijn beurt aangedreven wordt door een 8 liter-zescilinder van 330 pk. Deze gasversie werd besteld op vraag van Carrefour, dat een proefproject wil uitvoeren met stille voertuigen voor levering op daluren (tussen 19 en 22u en 6 en 7u ‘s morgens) in het kader van het PIEK-project.
Ook de opleggers moesten worden aangepast voor dit project. Daarom werden de trailers van Schmitz Cargobull uitgerust met de SLXe Whisper Pro van Thermo King (een première in België). Dit systeem maakt gebruik van een GPS-connectie waarbij de koelunit automatisch op een stille modus overschakelt als het voertuig een geluidsgevoelige zone nadert.
Op het vlak van aardgasvoertuigen kan Iveco wel wat ervaring voorleggen: de lichte Daily CNG bij Eandis en verschillende Belgische gemeenten, zware bedrijfsvoertuigen bij Colruyt (CNG), Ninatrans (LNG), Verbessem (CNG), Delhaize (CNG), Distrilog (LNG) enz. En daarbij komt nog dat Iveco volgend jaar een Euro 6-versie op CNG van de EuroCargo zal presenteren.

Auteur:
Transportmanagement3