Getest: Temsa-Midi MD9

Getest: Temsa-Midi MD9
Foto: EuroTransportMedia

Toen de testers van het vakblad lastauto omnibus begin 2011 de Temsa-Midi MD9 testten, waren ze laaiend enthousiast. Alleen al de cockpit deed ze watertanden: ruim, opgeruimd en alle belangrijke apparatuur zoals tachograaf, klimaatregeling en entertainmentelektronica in het zicht en onder handbereik. De lofzang ging nog verder, er werd gesproken van “perfectie in het middensegment”. Ook de destijds geldende prijs van 170.000 euro voor de Temsa-Midi MD9 kon de testers niet afschrikken. Per slot van rekening waren bij dat nette bedrag klimaatinstallatie, DVD-installatie, koelkast, Xenon-lampen en een gedeeld zonnescherm aan de voorkant inbegrepen.

De 290-pk-motor van de Temsa-Midi MD9 valt in de smaak

De eveneens standaard ingebouwde automatische versnellingsbak van Allison schakelt volgens de testers boterzacht door de zes verzetten. Voor de keus gesteld tussen een MAN-zescilinder met 250 pk of 290 pk, gaven de experts vanwege het totaalgewicht van 14 ton de voorkeur aan de sterkere motorvariant.

Ook binnenin kreeg de Temsa-Midi MD9 de handen op elkaar: velours en vloerbedekking maakten een huiselijke indruk. Omdat Temsa geen gebruik maakt van verhogingen, zijn fijne midibus-uitvoeringen met 2+1-bestoelingen mogelijk. Enige minpunt: met 39 zitplaatsen wordt het wel erg gezellig in de Temsa-Midi MD9. Daarom adviseren de testers: “Eén rij stoelen eruit, een toilet en een keuken achterin, dan wordt dit kleintje echt fijn.”


AS24-trucks_banner-898px-NL-busse