Nieuwe Mercedes-Benz SLT: worden occasions nu goedkoper?

Nieuwe Mercedes-Benz SLT: worden occasions nu goedkoper?
Foto: Mercedes-Benz

De trekker Mercedes-Benz SLT is in de zware transportsector welbekend en ook TruckScout24 heeft momenteel enkele van de Zuid-Duitse gewichtheffers als gebruikte vrachtwagens in het assortiment. Het bedrijf uit Beieren brengt nu echter ook een geheel nieuwe Mercedes-Benz SLT op de markt. Deze sluit volgens eurotransport.de de invoering van de Mercedes-vrachtwagenseries met Euro 6-motor af.

Mercedes-Benz SLT met 625 pk vermogen

Onder de motorkap van het voertuig voor zwaar transport met de basischassis Actros en Arocs is de zescilinderlijnmotor OM 473 in Euro 6-uitvoering aan het werk. De sterkste motor levert volgens de fabrikant 625 pk bij een koppel van 3000 Nm en 1100 tpm. De automatische Mercedes Power-Shift-3-versnellingsbak heeft Mercedes-Benz met het speciale rijprogramma “Heavy” uitgerust en gedimensioneerd voor een hoog koppel. Daardoor kan de vrachtwagen zware lasten tot 250 ton trekken, belooft Mercedes-Benz. De chauffeur kan kiezen uit 16 versnellingen. Daarnaast wordt hij bij het optrekken en afremmen ondersteund door een standaard turbo-retarder-koppeling.

Cabine: keuze uit Big Space of Giga Space in de Mercedes-Benz SLT

De fabrikant biedt de truck voor zwaar transport aan als Actros-SLT met luchtvering en Giga Space- of Big Space-cabine. De Arocs-SLT met stalen vering verschijnt met een Big Space- (2,5 meter) of Stream Space-cabine (2,3 meter) op het toneel. Bovendien is de Arocs naar keuze verkrijgbaar met aandrijving op alle wielen.

De SLT-trekkers voor zwaar transport zijn per direct te bestellen bij elke Mercedes-Benz-SLT-dealer. De basischassis voor de Actros-SLT met luchtvering en als Arocs SLT met stalen vering zijn er vanaf december 2013. De varianten van de Arocs-SLT met aandrijving op alle wielen zijn vanaf april 2015 verkrijgbaar. Verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de productie van de SLT is het door vrachtwagenfabrikant Wörth geleide Custom Tailored Trucks (CTT) in Molsheim/Elzas.


AS24-trucks_banner-898px-NL-sattelzug