Renault Trucks T Truck of the Year 2015

Renault Trucks T Truck of the Year 2015
Photo: Renault Trucks

Op het salon van Hannover werd de Renault Trucks T op 23 september verkozen tot International Truck of the Year 2015. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door een jury die samengesteld is uit vakjournalisten afkomstig uit 25 Europese landen. Voor zijn keuze houdt de jury onder andere rekening met criteria als technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijcomfort, brandstofverbruik, ecologische voertafdruk en Total Cost of Ownership.

Na een rijtest van 600 km heeft de jury beslist dat de Renault Trucks hieraan het meest voldeed. Volgens ITOY-juryvoorzitter Gianenrico Griffini ‘combineert de Renault Trucks T de kwaliteiten van de voorgaande modellen van het merk met de geavanceerde technologie van de jongste generatie vrachtwagens’.

Volgens Bruno Blin, voorzitter van Renault Trucks komt deze titel op het perfecte moment. Renault Trucks heeft immers pas zijn gamma volledig vernieuwd en dus ‘zet deze prijs de nieuwe identiteit van Renault Trucks op de best mogelijke manier in de verf’.

Auteur:
Transportmanagement3

AS24-trucks_banner-898px-NL-sattelzug